Nayli Mithali Binti Mohd Hisham

Lilypie First Birthday tickers

Follower Wanita INI

Sunday, January 30, 2011

BE CNY datang Kembali....

Korang Nampak x iklan Maxis kat Sidebar itu?????

en.nuffnang masih sayang kan aku ker???

tapi satu jer kerrr????

pagi tadi biasalah on en.lappy terus la bukak nuffnag...nengok ada BE baru tapi satu jer lah alhamdulillah....syukur...

Hope pasnie en.nuffnang bg banyak2 agi ekkk.... ilike...

Hari menghabiskan Duit ....

Selamat pagi malaysia.....

Smlm g checkup doc kata dah bukak 1.5cm.... wahhh dah terbukak2 lak tue....aku g lunch after checkup makan nasi lauk ikan pari bakar n sup tulang mmg sedap..dah la murah kat situ..patut la ramai org makan kat situ selama nie aku lalu jek..tetiba teringin nak try kira smlm kali kedua laaaa he3...

Lepas makan kami g merayap ke JJ wangsa maju cari barang tuk baby.... baby Tab aku x beli lagi...so cari pnyer cari dapat la sweet cheery punyer tab... kira aku tertarik la sbb baby leh baring dalam tue ada dua part...en.asben terus angkat amik...ternampak lak baju tido teringat kat adik manja aku kat pahang belikan la dia 2helai baju tido...atau dalam bahasa dia baju mlm he3...

Pastue cari Jamu Bersalin....aku cari Leesa Fomula... kat jusco x ada terpaksa la aku g carefour sana banyak butik Jamu...Jln2 ternampak la kedainyer aku terus angkat laaa SET A+B ...set LF nie x panas tuk baby aku kan nak breastfeed bakal baby so x adalah aku amik yg panas2 nnti baby x tahan.... en.asben mengambil kesempatan merembat Levis sehelai...kan suar dia banyak dah kena rembat ngan perampok....


Lepas g carefour kami cari player n side speaker for our comel car....sian dah bape bulan kami x ada hiburan dalam kete comel itu...memula cari kat brothers wangsa maju.. x ada yg berkenan oleh en.asben sekali g gombak terus terpikat...pas beli dia punya installation kat blok sebelah...punyer la ramai ...sampai kul 8.mlm dari kul 5ptg aku kat bengkel..ish2 dasyat... pastue aku dah kepenatan menunggu aku bgtaw en.asben dinner drive thru jer laaaa mls la nak makn kat situ...so mlm tadi dinner fast food la kami ....

Friday, January 28, 2011

OMG :Air panas ragut nyawa bayi

KANGAR: Seorang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun 11 bulan dari Kampung Sungai Bugis, Simpang Empat, dekat sini yang melecur teruk daripada perut hingga lutut selepas terkena air panas tiga hari lalu, disahkan meninggal dunia, awal pagi semalam.
Mangsa, Noraini Syazwani Abdullah, disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan intensif di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) Alor Setar kira-kira jam 1.20 pagi selepas bertarung nyawa akibat melecur teruk.

Ketua Siasatan Jenayah negeri, Superintendan Nashir Ya, ketika mengesahkan kejadian berkenaan berkata, pihaknya menolak sebarang unsur jenayah berhubung insiden air panas itu.
Beliau berkata, bagi kes Noraini Syazwani, kejadian berlaku di kediaman keluarga kanak-kanak terbabit ketika ibu mangsa, 19, yang kini mengandung tujuh bulan dikatakan menuang air panas yang baru dimasak ke dalam balang.

“Syazwani yang ketika kejadian sedang bermain tiba-tiba menerpa ke arah ibunya, sebelum air panas tiba-tiba tertumpah secara tidak sengaja, lalu tersimbah ke badannya.

“Mangsa yang melecur teruk dikejarkan ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) di sini, sebelum dipindahkan ke HSB beberapa jam kemudian. Dia bagaimanapun disahkan meninggal dunia awal pagi tadi (semalam) selepas lebih tiga hari dirawat,” katanya di sini, semalam.
Oleh Rashidi Karim
am@hmetro.com.my
E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel
KANGAR: Seorang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun 11 bulan dari Kampung Sungai Bugis, Simpang Empat, dekat sini yang melecur teruk daripada perut hingga lutut selepas terkena air panas tiga hari lalu, disahkan meninggal dunia, awal pagi semalam.
Mangsa, Noraini Syazwani Abdullah, disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan intensif di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) Alor Setar kira-kira jam 1.20 pagi selepas bertarung nyawa akibat melecur teruk.

Ketua Siasatan Jenayah negeri, Superintendan Nashir Ya, ketika mengesahkan kejadian berkenaan berkata, pihaknya menolak sebarang unsur jenayah berhubung insiden air panas itu.
Beliau berkata, bagi kes Noraini Syazwani, kejadian berlaku di kediaman keluarga kanak-kanak terbabit ketika ibu mangsa, 19, yang kini mengandung tujuh bulan dikatakan menuang air panas yang baru dimasak ke dalam balang.

“Syazwani yang ketika kejadian sedang bermain tiba-tiba menerpa ke arah ibunya, sebelum air panas tiba-tiba tertumpah secara tidak sengaja, lalu tersimbah ke badannya.

“Mangsa yang melecur teruk dikejarkan ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) di sini, sebelum dipindahkan ke HSB beberapa jam kemudian. Dia bagaimanapun disahkan meninggal dunia awal pagi tadi (semalam) selepas lebih tiga hari dirawat,” katanya di sini, semalam.

Nashir berkata, pihaknya menjalankan siasatan berhubung kes berkenaan berdasarkan laporan diterima dan mengesahkan kematian mangsa tidak membabitkan sebarang unsur jenayah.
Oleh Rashidi Karim
am@hmetro.com.my
E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel
KANGAR: Seorang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun 11 bulan dari Kampung Sungai Bugis, Simpang Empat, dekat sini yang melecur teruk daripada perut hingga lutut selepas terkena air panas tiga hari lalu, disahkan meninggal dunia, awal pagi semalam.
Mangsa, Noraini Syazwani Abdullah, disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan intensif di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) Alor Setar kira-kira jam 1.20 pagi selepas bertarung nyawa akibat melecur teruk.

Ketua Siasatan Jenayah negeri, Superintendan Nashir Ya, ketika mengesahkan kejadian berkenaan berkata, pihaknya menolak sebarang unsur jenayah berhubung insiden air panas itu.
Beliau berkata, bagi kes Noraini Syazwani, kejadian berlaku di kediaman keluarga kanak-kanak terbabit ketika ibu mangsa, 19, yang kini mengandung tujuh bulan dikatakan menuang air panas yang baru dimasak ke dalam balang.

“Syazwani yang ketika kejadian sedang bermain tiba-tiba menerpa ke arah ibunya, sebelum air panas tiba-tiba tertumpah secara tidak sengaja, lalu tersimbah ke badannya.

“Mangsa yang melecur teruk dikejarkan ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) di sini, sebelum dipindahkan ke HSB beberapa jam kemudian. Dia bagaimanapun disahkan meninggal dunia awal pagi tadi (semalam) selepas lebih tiga hari dirawat,” katanya di sini, semalam.

Nashir berkata, pihaknya menjalankan siasatan berhubung kes berkenaan berdasarkan laporan diterima dan mengesahkan kematian mangsa tidak membabitkan sebarang unsur jenayah.

“Polis percaya kejadian pada petang 24 Januari lalu itu berlaku atas dasar kemalangan serta kecuaian dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut,” katanya.
Dalam kejadian berasingan pada hari sama Isnin lalu, seorang kanak-kanak berusia dua tahun parah terkena air panas ketika berada di pusat jagaan kanak-kanak di Repoh, Kuala Perlis, dekat sini dan sedang menerima rawatan lanjut di HTF. Nashir berkata, mangsa, Anis Syafiah Shukri, dilaporkan cedera pada paha akibat terkena air panas pada petang Rabu lalu.

“Kejadian itu disedari ibu bapa mangsa selepas dimaklumkan penjaga pusat asuhan terbabit ketika mengambil anak mereka di pusat jagaan berkenaan kira-kira jam 6 petang.

Berdasarkan maklumat awal, katanya, kejadian berlaku ketika mangsa bersama 10 kanak-kanak lain bersiap sedia untuk mandi di bahagian dapur pusat jagaan berkenaan, sebelum mangsa terlanggar meja dan terjatuh.

“Ketika itu, besen berisi air panas yang digunakan untuk memanaskan susu terbalik dan tertumpah ke atas paha kanak-kanak itu, menyebabkan perut dan tangannya melecur. Dia kemudian dibawa ke klinik kesihatan di sini, sebelum dirujuk ke HTF.

“Polis menerima laporan daripada bapa mangsa, Shukri Shuib, 36, mendakwa anaknya didera. Bagaimanapun siasatan mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan mengesahkan tiada sebarang unsur penderaan dan klasifikasikan sebagai kecuaian serta kemalangan,” katanya.

Mencari Hadiah Misteri

Semalam kan ''Selamat Hari Gaji'' so aku ajak la en.asben g somewhere tuk cari hadiah anniversary tuk dia... aku cari sunglasses tuk dia..mcm taw2 jek aku nak belikan tuk dia...siap test2 lagi tue...tapi kecewa sunglasses idaman hati x dijumpai... ada jumpe tapi dah tinggal satu tue pun display jek...kecewa la sang arjuna itu...

 Satu mall en.asben mengheret bini yg sarat ini...x perlah minggu nie kiter cari lagik ekkk...jgn putus asa..ada rezeki adalah nanti.... aku mmg dah niat nak belikan kan... ada rezeki lebih sikit... alhamdulilah....

Dinner kami hanya dengan subway sahaja...pilihan kami mestilah tuna...he3.....hantu tuna kami nie he3.... take away jek mls nak mkn kat situ...balik mkn sambil nengok HBO yang baru tukar pakage he3....yer laaa en.asben asyik complaint citer x best...aku buang la mustika citer benggong2 alam tue...aku amik package MOVIE..ha amik ko mcm2 movie ada..klu x kami asyik layan AXN jek... mahal la skit bil astro next month biasa dalam RM63 jek nie dah upgrade harga RM85.. x per lahhh kami hujung minggu pun dah jarang kuar sesuai la tukar package tue kan he3....

Minggu depan aku dah nak balik pahang... terus berpantangkan...so x adalah en.asben boring... mcm manalah dia sorang2...makan mesti x teratur...umah aku x kisah sbb en.asben mmg rajin mengemas he3....rindu la aku...mesti hari2 call nie... masa dia kursus dua hari pun sejam sekali menelepon aku nie...he3... windu la tue...i pun rindu jua...

Kecewa BE Bertukar ME

Why??? Why???Why???

en.Nuffnang kenapa kedekut ngan aku???

Bile aku nak cashout mcm nie???

nak gak aku merasa duit free...

X mo dekut2 ngan mommy taw....




I'm 38 Weeks Pregnant Now


hand

Can you tell if you're carrying a boy or a girl? One hint may come from the size of your baby - boys tend to be slightly heavier than girls. Babies at week 39 weigh about 6.8 to 7 pounds / 3 to 3.2 kilograms and continue to build the fat stores that will help regulate body temperature after birth. Your little one's organ systems are fully developed and in place, but the lungs will be last to reach maturity. (Even after your baby is born, it may take a few hours before she establishes a normal breathing pattern.)

Wondering what colour your baby's eyes will be? Most Asian and African babies usually have dark grey or brown eyes at birth - their dark eyes becoming a true brown or black after the first six months or year. Multi-racial children often turn out to have the most beautiful coloured eyes. Most European babies are born with dark blue eyes and their true eye colour - be it brown, green or blue - may not reveal itself for weeks or months. The colour of your baby's eyes in the first minutes after birth won't last - exposure to light changes a baby's initial eye colour.

Have a look at our newborn section to learn all about the precious load you are carrying.

Wednesday, January 26, 2011

Ada ape dengan Semalam????

Pagi Semua.....

Amacam Mood korang??
Aku pagi nie sedikit ceria dari smlm....
kenapa Smlm???

Aku down sangat ok...
Sbb ada org menyibuk hal kami...
nyampah???
mmg nyampah.. sampai meleh air mata ku..

Nasib my yayang@en.asben memahami...
Dari mlm tadi dia dok jaga hati aku...
dia tahu aku terguris oleh.................

Thanks yayang menceriakan hidup ku .....
Muahhh2


Tikam bayi baru lahir (Mmg Dasar Binatang)

SHAH ALAM: Kejam apabila seorang ibu muda tergamak menikam bertubi-tubi bayi perempuan yang baru dilahirkannya sebelum mayat bayi malang itu ditemui dalam tandas di rumah panjang, Batu 4 1/2, Kampung Jawa di sini, semalam.
Mayat bayi cukup sifat itu ditemui kira-kira jam 12.45 tengah hari oleh sepasukan polis sejurus menerima panggilan kecemasan daripada jiran yang curiga dengan tindakan wanita itu berkurung seorang diri dalam rumah.

Hasil siasatan polis mendapati, suspek berusia 23 tahun yang juga pemegang kad pelarian Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Orang Pelarian (UNHCR) dari Myanmar melahirkan bayi itu kira-kira jam 9 pagi sebelum membunuhnya dipercayai dengan menikam berulang kali menggunakan sebilah pisau.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Zahedi Ayob berkata, ketika polis tiba di rumah itu, bayi berkenaan sudah meninggal dunia, ditemui terbaring atas plastik dengan kesan tikaman di badan, manakala kawasan itu dipenuhi kesan darah.

Menurutnya, siasatan mendapati, ketika kejadian wanita itu berseorangan di rumah dan rumah sewa berkenaan dihuni tiga orang.

Menurutnya, siasatan mendapati, ketika kejadian wanita itu berseorangan di rumah dan rumah sewa berkenaan dihuni tiga orang.

“Turut ditemui di tempat kejadian satu senjata tajam dan ia dirampas untuk siasatan lanjut.

“Wanita itu juga sihat dan dia bersama mayat bayi itu dibawa ke HTAR (Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang) untuk tindakan lanjut,” katanya.

Sepasukan polis dari Unit Forensik turut dikejarkan ke lokasi kejadian bagi mengumpul bukti berhubung pembunuhan itu.

Difahamkan, suami wanita itu meringkuk dalam penjara sejak tiga tahun lalu dan ketika kejadian, ibu wanita terbabit berada di Thailand atas urusan peribadi. Wanita itu turut mempunyai seorang anak berusia tiga setengah tahun.

Sementara itu, adik wanita terbabit, Jumilah Salim, 17, yang tinggal berdekatan mendakwa, ketika kejadian dia sedang menonton televisyen dan tidak sedar apa yang berlaku di rumah kakaknya.

“Rumah saya dan kakak selang satu pintu saja dan saya hanya tahu kejadian itu selepas polis tiba dan orang mula datang serta ketuk pintu rumah kakak.

“Ketika kejadian anaknya bermain di rumah saya,” katanya yang menyewa di situ sejak 10 tahun lalu.

Sementara itu, jiran wanita terbabit, Mohamad Salim Nur Syuri, 35, mendakwa, sempat melihat wanita terbabit dan ketika itu kain dipakainya dipenuhi darah.

“Bimbang sesuatu yang buruk berlaku, kawan saya menghubungi polis,” katanya yang bekerja sebagai pencari besi buruk.

Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana kesalahan membunuh.
Kongsi artikel ini menerusi media sosial

Tuesday, January 25, 2011

Money Guess

Pg nie nak main teka2 duit la mana taw duit jatuh dari langit he3....sesapa berminat meh la join Disini




Duit ini diatas permukaan meja. Berapakah jumlah kesemuanya?
Jawapan mommy adalah : RM177.95

Mommy Tag : Cikgu Ila dan Ummi Iman

Monday, January 24, 2011

DariMu Untuk Ku

Ucapan Darinyer Untuk Ku amat bermakna :



''selamat ulang tahun pernikahan kita yang ke-dua. semoga tahun ni keluarga kita bertambah meriah dengan kehadiran cahaya mata yg pertama, harapan semoga dengan kehadirannya rezeki kita semakin bertambah, insyaallah syg akan lakukan yang terbaik untuk ayg dan anak kita nanti, aminnn...........''

Masihkah Kau Ingat

  Lagu nie my yayang bg masa bercinta... masa first nak mengorat... sejujurnyer aku x penah dengor lagu ni sblm en.asben bg he3...lepas dia bg baru la ku tahu kewujudan lagu ini ... jiwang gak kami dodulu he3

Febians

Untuk Mu Sayang

Keindahan pelangi adalah
Keindahan wajahmu sayang
Yang sering bermain di mata
Hatiku ini

Keharuman bunga kasihku
Hanyalah untukmu sayang
Bagaikan pantai dan lautan
Takkan terpisah

Kasih sayangku ini
Hanyalah untukmu
Kutelah berjanji
Kaulah yang satu
Dalam hatiku ini
Untuk selamanya
Oh sayang
Oh.. Oh..
Untukmu sayang

2nd Anniversary on 24 January

Hye all,

Hari nie PC opis aku prob maybe dah jangka hayat hidup dia dah sampai kan... so sekarang guna lappy boss la pinjam he3...tue yang lambat updated nie.... hari nie hari ulangtahun perkahwinan aku n en.asben... aku wish dia mlm tadi ingat dia lupa rupanyer dia wish kat fb...wahhhh romantika di amour u...patut pagi2 dia memberi ciuman penuh kasih sayang ...aku pun senyum jer laaa dalam hati ingat jugak en.asben ngan anniversary kami....


Moga ikatan yang terbina cewah...ayat x nak kalah... mencapai kebahagiaan sampai akhir hayat.... lagi2 dengan kehadiran bakal cahaya mata yang bakal lahir keduania ini...mommy n daddy menanti kehadiran mu anak ku....kami berkahwin hampir setahun setengah baru dianugerahkan zuriat dari benih suami tercinta berkat kesabaran dan usaha bersama akhirnya benih ini membesar didalam perut ku selama 37weeks...mommy n daddy menanti kehadiran baby dengan penuh kesabaran....

Aku bersyukur dianugerahkan suami yang memahami,mencintaiku, mendahului aku dari pekara lain... mmg kita ditakdirkan bersama.... I LOVE U SO MUCH

With Your Love

With your love I feel strong,
With your love I can face each day with courage,
With your love I am never alone,
With your love I see the beauty in life,
With your love I feel complete and whole,
With your love I know there is nothing else I need in life
.

Sunday, January 23, 2011

Jom la klik iklan nie di blog mommy





RM 15 PIZZA/PASTA AND ICE LEMON TEA PROMO AT ALLEGRO! MAD DEAL!

New MAD deal of the day! Check out the MAD deal of RM15 instead of RM36 for any pizza or pasta and Ice Lemon Tea at Allegro, Subang Jaya! Grab it now and share it to your friends!








Wow! #MilkADeal is offering a milky deal indeed! RM15 instead of RM36 for any pizza or pasta and Ice Lemon Tea at #allegro, Subang Jaya!

Besday giveaway

Happy birthday to ain.... birthday ain sama ngan anniversary perkahwinan mommy..moga murah rezeki dan dipanjangkan umor yekk.... sesapa nak join sila terjah Blog Ini

rakan tag : cikgu Ila



 
MARILAH SEMUA JOIN GIVEAWAY NIE OK...!!!!
BESDAY AIN BAKAL TIBA 24hb JANUARI NIE..




HADIAHNYA ADALAH

 TUMBLER LOVE IN THE CITY by TUPPERWARE
so lepas nie anda semua boleh bawa bekas air nie g mana2 tau..
 
TARIKH TUTUP: 31st Januari 2011 

::LiTtLe FiNgErS January 2011 contest::



dateline: end of January


Namer sebenar aerish :
 B. Aerishadania   

umor aerish pada 2011:
 C. 2   

warna fav aerish:
 C. pink   

miSz h0neyz 1st c0ntest ..

Jom join GA di hari ahad ini....en.asben sibuk ngan sportrim dia...so bininyer sibuk la berblog he3....jom kite main teka2 harga teady bear yg comel nie.... berminat sila la klik Disinil

mommy tag : cikgu Ila dan ummi iman



HArganyer adalah RM99.90




due date : 31st January 2011


Berlari suka sangat nengok dia menari




Bagai kain buruk

- Gambar hiasan
- Gambar hiasan
APALAH nasib seorang suami apabila isteri yang dikahwini atas dasar cinta bersikap ala samseng apabila sering mengungkapkan perkataan sumpah seranah seperti babi, bodoh, tolol, pergi jahanam dan pergi mampus terhadap suaminya. Bukan saja suami, keluarga suami turut menerima nasib sama.
Lebih 10 kali juga isterinya meminta cerai selepas memulakan pergaduhan dengan alasan si suami lambat mengangkat panggilan telefon dan membalas khidmat pesanan ringkas (SMS) dihantarnya.
Atas alasan lambat mengangkat telefon dan membalas SMS itu juga, barangan peribadi termasuk hak milik syarikat tempat si suami bekerja, dirosakkan si isteri.

Paling memilukan si suami, pernah satu ketika isterinya mengejutkannya daripada tidur menggunakan kaki. Ikuti luahan Razman, 30, kepada wartawan Metro Ahad, ASMIZAN MOHD SAMIRAN mengenai kisah dukanya memperisterikan ‘wanita samseng’ sebagai pengajaran kepada masyarakat.

Bagi membuktikan dakwaannya, Razman menghubungi beberapa ahli keluarga, rakan dan jiran supaya wartawan mengetahui sendiri kebenaran kisahnya.

“Mahligai perkahwinan kami dibina atas dasar suka sama suka. Lima tahun berkenalan membuatkan saya mengimpikan hidup bahagia dengannya. Sepanjang berkenalan hinggalah bertunang dalam tempoh itu, memang ada pergaduhan dan beberapa kali saya dimakinya, namun dia (isteri) meminta maaf dan berjanji untuk berubah.

Saya terima dia dengan hati terbuka dengan harapan dia berubah. Namun selepas bergelar suami isteri, dugaan demi dugaan menimpa saya. Hari bersanding dia sudah buat hal.

Saya dan keluarga tiba lewat sedikitpun dia menengking. Rakan saya datang dari jauh mahu mengambil gambar bersama pun dia naik angin sambil berlalu dengan jelingan benci. Malu saya dengan rakan yang hadir.

Selepas sebulan hidup bersama, saya lihat perangainya semakin menjadi-jadi. Jika saya lambat mengangkat telefon atau membalas SMS, dia mengamuk. Bukan mengamuk biasa, tetapi sampai minta cerai.

Walhal, saya bukan tidak menjawab panggilan atau SMS dihantarnya, tetapi lambat jawab kerana ketika itu bermesyuarat atau berbincang dengan majikan.

Dia tuduh saya lambat jawab telefon atau SMS sebab ada perempuan lain. Atas sebab itu dia minta cerai. Ikutkan hati saya nak ceraikan saja, tetapi saya masih waras dan sayangkannya.

Saya buat tak tahu saja dan keluar rumah seketika bagi meredakan keadaan. Apabila pulang, saya pujuk dan sejukkan hatinya, OK lah dia sikit. Namun, perangai samsengnya tak berubah.

Kalau marah, habis disumpah seranahnya saya. Perkataan seperti babi, bodoh, tolol, pergi jahanam dan pergi mampus sentiasa diungkapkan kepada saya. Tak puas sumpah seranah menerusi mulut, dia SMS kepada saya.

Bukan saja kepada saya, tetapi juga adik-beradik dan beberapa rakan saya. Malu saya dibuatnya. Antara SMS mengatakan saya jantan tak guna, menyesal kahwin dengan saya, jangan ingat anak dalam kandungan akan menjadi milik saya dan pergi jahanam.

Saya cuba mengambil pendekatan tegas dengan menegur perbuatannya. Apabila ditegur, dia sesuka hati keluar rumah. Pernah sekali dia hilang empat hari, katanya pergi kerja, tetapi rupa-rupanya balik kampung tanpa pengetahuan saya.

Risaunya saya ketika itu hanya Allah SWT yang tahu. Saya risau sebab dia mengandung. Selepas itu baru saya sedar, ibu dan ayahnya kerap masuk campur dengan hal rumah tangganya. Saya menemui SMS daripada ibu mentua di dalam telefon bimbit isteri.

Mentua ‘mengajar’nya supaya meletakkan ‘air penawar’ di dalam makanan atau minuman saya supaya saya tunduk dengan isteri.

Lebih menyedihkan saya, satu lagi SMS ditulis ibunya menuduh saya mencuri barangan isteri untuk dibuat ‘guna-guna’ supaya isteri tunduk kepada saya.

Isteri saya bukan saja memusuhi saya tetapi keluarga saya. Sepanjang bergelar isteri kepada saya, dia tidak pernah berkunjung ke rumah mentuanya. Pernah satu ketika ketika abang saya datang ke rumah saya, isteri memaki abang saya, antaranya dengan perkataan ‘kepala mak kau aku pijak’.

Saya tidak tahu kenapa isteri membenci keluarga saya, padahal keluarga saya tidak mencampuri urusan kami. Memang abang ada beri nasihat, tetapi sekadar nasihat dan isteri tak boleh terima.

Dalam tempoh hampir setahun perkahwinan, lebih 10 kali isteri meminta cerai dengan alasan remeh, tetapi saya bersabar. Saya pernah membawanya berjumpa kaunselor, tetapi selepas tamat sesi kaunseling, saya dijadikan tempat meluahkan kemarahan.

Habis ustaz yang memberi kaunselor itu dimakinya. Dia kata ustaz bodoh dan tak layak beri kaunseling. Saya pelawanya bertemu kaunselor sekali lagi, tetapi dia dengan tegas tidak mahu lagi mendapatkan kaunseling.

Sikap samseng isteri bertambah buruk apabila pernah satu ketika dia menggunakan kaki untuk mengejutkan saya daripada tidur. Dua kali dia tolak badan saya dengan kaki saya diam, masuk kali ketiga saya tepis kakinya dan memarahinya.

Pernah juga kerana saya lewat menjawab panggilan telefon dan SMSnya, komputer riba syarikat yang saya gunakan dihempas sampai hancur. Dia SMS kepada saya: “Hahaha... aku dah pecahkan notebook (komputer riba) kau.”

Paling mengecewakan saya, isteri pulang ke kampungnya untuk bersalin dan saya hanya diberitahu ketika isteri hampir bersalin. Kelam kabut jadinya apabila saya terpaksa tergesa-gesa pulang ke kampung isteri.

Saya datang bersama abang kerana saya minta pertolongannya untuk bergilir-gilir memandu. Apabila isteri melahirkan anak kami, saya mahu mengazankannya, tetapi mentua seperti tidak membenarkannya.

Namun saya buat juga kerana bayi itu anak saya. Sedih saya dibuatnya apabila ibu mentua sengaja menunjukkan arah kiblat yang salah ketika saya mahu mengazankan anak saya.

Seperti menidakkan zuriat saya kepada bayi itu, selepas saya mengazankan anak saya, dengan segera ayah mentua mengazankannya dengan kedudukan kiblat yang betul.

Dalam keadaan selepas bersalin, isteri sekali lagi buat hal apabila menghantar SMS memaki hamun saya kerana membawa bersama abang saya, walhal abang saya tunggu di luar saja. Saya dan keluarga saya dikatakannya sial... ibu bapa saya dikatakannya bodoh dan keluarga saya lebih teruk daripada kafir.

Saya terus diketepikan isteri dan keluarganya. Saya tidak dialu-alukan bersama isteri. Ketika mendapat tahu anak saya ditempatkan di wad kerana demam kuning selepas pihak hospital menghubungi saya, cubaan saya untuk menghubungi isteri tidak berjaya.

Telefon tidak diangkat, SMS tidak dibalas selepas beberapa hari. Satu ketika isteri membalas SMS, tetapi bukan memberitahu mengenai keadaan anak saya tetapi meminta memasukkan sejumlah wang ke dalam akaunnya.

Bercerita mengenai wang, isteri kini menuntut wang daripada saya yang dikatakan sebagai hutang perkahwinan satu ketika dulu.

Walhal, ketika memberi wang berkenaan, kami berjanji ia adalah wang bersama, tetapi atas rasa tanggungjawab saya cuba juga membayarnya semula sedikit demi sedikit.

Soal saya terpaksa menggunakan wangnya adalah atas kehendaknya. Saya merancang dan menyediakan untuk membuat kenduri kecil-kecilan di sebelah keluarga saya, tetapi dia mahu buat kenduri besar.

Saya tidak mahu kerana tidak cukup wang, tetapi dia memberi wangnya untuk merealisasikan kenduri yang diimpikannya. Saya akur, tetapi sekarang dia mula mengungkitnya semula.

Hampir setahun berumah tangga, saya sudah memikirkan sedalam-dalamnya untuk berpisah dengan isteri. Apa guna saya terus bersabar kerana isteri terus membuat dan melayan saya seperti ‘kain buruk’.


KERANA kecewa, Razman berkesempatan menghasilkan coretan khas buat isterinya:

Abang sayangkan sayang
Walaupun sayang SMS kat member-member ofis abang cakap yang abang ni berpenyakit...
Abang sayangkan sayang
Walaupun lebih 10 kali sayang minta cerai
Abang masih sayangkan sayang
Walaupun sayang hina adik-beradik abang
Abang sayangkan sayang
Walaupun sayang hina abang ada SPM saja
Abang sayangkan sayang
Walaupun sayang gunakan kaki sayang untuk gerakkan badan abang
Abang sayang lagi
Walaupun sayang keluar rumah tanpa izin abang

Abang harapkan SMS ucapan kerinduan dari sayang
Ucapan kasih sayang dari sayang
Ucapan puitis cinta dari sayang
Bukan caci dan maki daripada sayang...

Sekarang hati abang dah tawar
Tawar sangat
Sayang faham maksud abang?
Takkan pasal tak angkat telefon sayang nak hantar macam tu?
Dah tu sayang kenapa hantar SMS kat adik- beradik abang?
Malu abang, malu sangat
Tapi abang sayang lagi... tapi bukan kepada sayang
Abang sayang kat anak abang yang comel itu
Bagi abang sayang sudah tak wujud di dalam hati abang

Tapi sayang jangan risau...
Allah SWT maha mengasihani...
Hari-hari lepas solat abang berdoa...
Berdoa kepada yang Esa supaya cinta abang berputik semula...
Supaya kasih abang kepada sayang bertaut kembali...
Walaupun hakikatnya abang sudah benci sayang...

Yang dikasihi,
Suamimu yang tercinta.


Cerita Semalam

Smlm Mcm biasalah checkup budak tecik dalam perut nie....skrg dah start checkup every week...doc cakap baby dah turun bawah.... maknayer potensi bersalin awal .... aku pun doa2 besalin awal sblm raya cina.... lepas checkup g menyantap lunch di kedai yg x penah kami kunjungi berdekatan klinik.... sbb selalu lalu ramai tul makan kat situ...ptt ramai dia punyer lauk pauk punyer banyak pening den nak pilih....and harganyer murah beb...


Lepas makan en.asben nak p jumpe org yang nak beli sport rim yang prob tue...sebelah jek prob yg lain ok...ada gak org nak belik yek.... kami jumpa kat giant bt caves.... selesai jual beli kami pun balik laaaa ape lagi... en.asben meneruskan aktiviti mengecat sportrim dia....dari t/hari sampai mlm ish2... begitu tekun rupanyer cat x melekat kah2.....aku sedap jek beradu dikala kebisingan dia menukang bagai....dah tido apr yg dengor ye dok?


Mlm en.asben ajak mkn char kueh teow... kesian aku nengok dia balik2 bukak internet jap terus melepek tido sambil mendendangkan irama dengkur...dah penat sangat la tue nampaknyerrr....

Friday, January 21, 2011

JOM GEGAR BLOG

SALAM..... dan selamat malam


Malam nie baru nak join abg ben kiter nier ha....nasib sempat g he3....


Nak join juga sila terjah Blog INI

I'm 37 weeks pregnant Now

Your baby weighs close to 6.5 pounds / 2.8 kilograms and may be about 20 inches / 50 centimetres long from head to toe. Your baby's head is now cradled in your pelvic cavity - surrounded and protected by your pelvic bones. This position clears some much-needed space for her growing legs and buttocks. 

Many babies now have a full head of hair, with locks maybe around one inch / 2.5 centimetres long. Of course, some babies don't have any hair at all. 

Inside pregnancy video: a 3D animated look at a baby in this week of pregnancy. Take a look!
Speaking of hair, most of the downy coat of lanugo that covered your baby from 26 weeks has disappeared, and so has most of the vernix caseosa, the whitish substance that also covers her. Your baby will swallow her lanugo and exterior coating, along with other secretions, and store them in her bowels. These will become your infant's first bowel movement, a blackish waste called meconium. 

Around now many women start worrying about whether they will know if they are in labour. Look no further than our labour and birthsection. 

• Note: Experts say every baby develops differently - even in utero. These fetal development pages are designed to give a general idea of how a fetus grows in the womb. 

" LUCKY FOLLOWERS ~ SAYA MAU HADIAH"

Hari nie join lucky follower laaa ...hope lucky sbb hadiahnyer lumayan u allous.... sapa x nak kn rm50.00 leh topup tuk barang baby bakal lahir on feb 2011 nie... hope ada la luck baby bertuah nie.... kepada yang nak join sila la terjah Blog Ini



Tarikh tutup 31 Januari 2011 

Pilihan sape yang bertuah 2 akan ditentukan melalui cabutan undi

hadiah untuk lucky Follower

 budget RM 50

Hadiah lain
top up 10 hengget..gambo hiasan semate2...

SEBELAS GA : Winner of Couple Category

Yeaaaa menang GA lagi murah rezeki mommy bulan nie walaupun dah keluar duit tuk kete comel alhamdulillah.....
.
.
.
.
.
.
.

Thaipusam Day

Hari rabu lepas hati melonjak2 gumbira... mak n abah dtg he3.... sampai umah nengok kete jek ada org nyer x ada rupanyer mereka minum petang di kedai sambil berjalan kaki ...untuk senaman kaki kot he3... tujuan utama nak lawat pakcik yang kena potong kaki akibat kencing manis....


Mlm rabu kami menunggu ketibaan en.asben yang nak amik kete comel kuning kami kat bengkel.... sekali hampa daa owner bengkel boleh dah balik kg angin jek aku nie kan...kan dah janji nak amik dia boleh lak wat mcm tue...dia ingat kl - shah alam tue dekat ker??? panas jek hati aku nie...dah la mlm tue nak g selayang jumpe atuk aku kan... sengal punyer pomen... sian en.asben terkejar2...aku tahu dia penat...so aku x nak la marah2 dia kan sbb bukan salah dia pun... kawan en.asben dating jap jek sbb masalah kami...sorry yek ssh kan hidup anda


Sampai selayang uncle aku dah nak gerak balik johor.... pastue ape lagi nenek aku pun citer la pasal pakcik aku yg kena potong kaki tue... pastue janji lah nak g HKL kul bape esk... nenek nak g kul 2.30ptg.... so lepas b'fast kami berguling2 sampai kul 2.00ptg g lunch terus gerak ke HKL.... sedih beb nengok muka cik wan yg terlantar kat HKL x sampai hati aku nengok....x taw la  bile leh kuar spital...hope cepat sembuh...


Balik dari HKL aku g wedding somebody ... aku bawak la mak n abah sekali...lagi pun x taw nak g mana kan... kekenyangan la kami makan nasi minyak sampai dinner pun x kuar.... mak n abah aku ada kencing manis so x leh la mkn  nasi banyak sangat... he3.. pengantin baru sungguh berseri2... mmg cantik dari biasa...hope bahagia hendaknyer sapai akhir hayat... kuar dari dewan hujan la palak terus la menuju ke rumah sbb dah hujan lebat nak g mana2 pun x sempat... aku pujuk mak aku balik ahad... maka ku nak lawat adik aku lak kat uitm jengka... so pg tadi aku g keje dalam kul 9.00 dah sampai jengka...sedih jek...tapi x perrr raya cina t 2 bilan aku duk pahang .... sedih lak tinggal en.asben keseorangan hu3...

Wednesday, January 19, 2011

Azab kena kejutan elektrik

KLANG: “Hari ini (semalam) saya terpaksa buat keputusan sama ada nak benarkan doktor potong kedua-dua tangan adik saya atau tunggu alternatif daripada pakar lain untuk selamatkan organ adik saya,” kata, Maryuni Miskon, 32, kakak kepada Muhd Hairuman Miskon, 22, ketika ditemui di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) di sini, semalam.
Maryuni berkata, sukar untuknya membuat keputusan dan doktor tiada pilihan lain kecuali memotong kedua-dua tangan adiknya kerana selnya sudah mati, manakala kedua-dua kakinya kemungkinan akan dipotong kerana sudah mula mereput dan kehitaman.

Mengimbas kejadian dua bulan lalu di Masjid Baroh, Tanjung Karang, dekat sini, Maryuni berkata, adiknya yang juga anak kesembilan daripada 10 beradik terkena renjatan elektrik ketika mengambil upah membersihkan ladang kelapa sawit bersama seorang rakannya.
Ketika kejadian sekitar jam 9 pagi, 26 November lalu katanya, adiknya cuba mengait pelepah kelapa sawit.

Katanya, malam sebelum kejadian, hujan lebat mengakibatkan pelepah daun kelapa sawit basah.

“Saya difahamkan Muhamad Hairuman yang mengait pelepah kelapa sawit terkena kabel elektrik bervoltan tinggi menggunakan galah besi.

“Tiba-tiba satu dentuman kuat menyebabkan adik saya terpelanting kira-kira lima meter dan badannya mengeluarkan asap,” katanya.

Rakannya, Mohd Zikri Dri, 24, yang berada 100 meter tidak cedera cuba memberikan bantuan pernafasan tetapi gagal apabila Muhd Hairuman masih tidak sedarkan diri lalu memanggil ahli keluarga serta jiran sebelum melaporkan kepada polis.
Akibat kejadian itu, Muhamad Hairuman yang juga bekas pelajar Kolej Intra, Kuala Selangor dimasukkan ke Hospital Tanjung Karang (HTK) apabila hampir 35 peratus badannya terbakar dan melecur sebelum dipindahkan ke Hospital Sungai Buloh (HSB).

Bagaimanapun kelmarin dia dipindahkan ke HTAR, di sini, bagi urusan memotong tangan.

Maryuni berkata, hatinya sebak melihat penderitaan ditanggung adiknya itu dan kerap mengadu kulitnya seperti mahu tercabut kerana panas dan apabila berpeluh dia mengerang kesakitan.

“Sejak hari pertama adik terkena renjatan elektrik, tiada satu pihak pun tampil memberi sumbangan.

“Malah, saya terpaksa mengeluarkan simpanan kira-kira RM15,000 untuk perbelanjaannya,” katanya.

Maryuni berkata, Muhd Hairuman anak yatim piatu dan bekerja sebagai juruteknik di sebuah syarikat swasta.

Katanya, dia juga sudah membuat tinjauan di ladang kelapa sawit itu dan mendapati kawasan itu memang berbahaya berikutan tidak diselenggara manakala pagarnya sudah rosak.

Sementara itu, Pengerusi Jawatankuasa Khidmat Masyarakat dan Rakan Muda, Majlis Belia Malaysia (MBM), Abdul Rizam Mohd Akhir yang melawat mangsa berkata, sehingga kini pihaknya masih mencari agensi yang sudi tampil memberikan sumbangan kepada Muhd Hairuman kerana dia memerlukan perbelanjaan besar untuk meneruskan hidup sebagai orang kurang upaya (OKU).

Orang ramai ingin menghulur bantuan boleh menghubungi Ketua Aduan Belia, Majlis Belia Malaysia HM Rizan di talian 012-2853630.

Lucky Giveaway by Littleimie

Join GA ini pula...mood join GA ari sungguh baik.... hope ada lah luck untuk GA nie kan he3.... kepada rakan nak join sila terjah Blog Ini

Rakan Tag saya :

1. Cikgu Ila
2.Ummi Iman

Tarikh Tutup Penyertaan
28 February 2011.

Loving Mineral Make Up Giveaway!

Kali nie join GA Loving Mineral Make Up i like u.... benda2 mcm nie pompuan mana x suke yek...lagi2 free begini.... bergaya mommy ko dapat nie... sungguh lumayan.... hope kemenangan berpihak kepada mommy... x menang x ape leh cuba lagi...x menang leh dapat kawan baru kan2.... kepada rakan2 lain sila la terjah blog nie klu berhasrat nak dapat gift nie.... sila laaa Tekan Disini


loving mineral 01 Loving Mineral Make Up Giveaway!



Jawab soalan mudah ni: Warna apa riben yang Izzah pakai?

HIJAU

12th January – 25th January 2011

Potong Kaki

Salam pagi....

Tajuk agak menegrikan pagi ini kan... tapi itulah kenyataannyer... mlm tadi abah aku call...masa tue baru nak bersiap2 g makan...abah aku bg taw berita kurang menyenangkan... dia suh aku melawat anak nenek aku @ pakcik sedara tiri aku.... yang kini bertarung nyawa dengan penyakit kencing manis yang kronik....

Umur seawal 30thn dia terpaksa terima kenyaataan bahawasanyer terpaksa menggunakan sebelah kaki sahaja ... smlm uncle aku kata hanya potong jari sahaja tetapi pg nie aku call nenek rupanyer mlm tadi dah potong sampai bawah lutut... kini berada di wad ICU dengan leher ditebuk bg menyukat air dalam badan....

Besar betul dugaan cik wan ....  dia x bgtaw bahawa kaki dia dah mula menanah dan berdarah.... even housemate pun x taw.... hati ibu mana x sedih ank yg dikandungnyer jadi begitu... tetapi nenek redha dan cik wan pun redha dengan ape yang terjadi... sedih aku dengar suara nenek menceritakan derita anknyer itu.....

Esk aku kan pergi melawat cik wan ke HKL... moga dengan kehadiran aku dapat la dia terhibur..tapi x taw la dia dah sedar ataupun tidak... mak n abah aku pun nak melawat cik wan... besar betul dugaan yang tuhan berikan kepada keluarga kami... Ya Allah kami redha dengan ujianmu ini..... aku doakan cik wan cepat sembuh aminnnnn

CABUTAN BERTUAH SEMPENA PEMBUKAAN BLOG INI

Pg nie mommy nak join GA ini... mudah jek syaratnyer ...cume mememrlukan luck yang bagus....hope dapat laaaa coklat yg best itu.. kepada yang nak join sila terjah Blog Ini



Syarat-syarat :
*Hanya follow blog ini
*beralamat di Malaysia sahaja
*copy paste gmbr diatas dan sila tinggalkan komen link duniabelibelah di bawah...

Tarikh tutup : akan diberitahu kelak

Tuesday, January 18, 2011

Bulan Kereta makan Duit

Aduh..aduh..duh..duhh duhh duhhh duhhh.... tadi en.asben call dengan 2 berita.... yang first berita masalh kete comel tue dah dapat solve.... yang kedua masalahnyer adalah sport rim ????????? punye lah payah nak cari masalahnyer hanya sekadar sport rim bengkok wat the.............................

Habis semua barang kat bahagian tayar diganti baru...rupe2nyer sportrim tue angkaranyer.... geram gak rasa... ape yg kiter expect x kena kan...aku just nak betul kan gegaran jek alih2 kena beli sport rim lain...sabo jer laaa dugaan aku bulan nie sungguh2 power laaaa.... dah la x gaji lagi nie....

en.asben suh pomen buat kira2 + harga sport rim berapa.... poning den...dah la lom gaji g nie.... baru nak bersuka ria ngan gaji bulan nie..nampaknyer bersuka duka jer laaaa sedihnyerrrr...x per laaa ada rezeki lain tuk aku nanti kan....

Tiga bayi selamat

KUALA LUMPUR: Tiga bayi iaitu dua lelaki berusia enam dan 14 hari serta perempuan berusia tiga bulan yang menunggu masa untuk dijual satu sindiket kepada pihak tertentu diselamatkan polis selepas sebuah klinik di Pasar Borong Selayang dan sebuah rumah teres di Subang, dekat sini, diserbu secara berasingan Sabtu dan kelmarin.
Dua wanita sarat mengandung berusia 20-an dipercayai ingin menjual bayi dalam kandungan mereka turut ditahan.

Selain itu, polis menahan dua orang termasuk wanita dipercayai ejen sindiket berkenaan.
Dalam serbuan pertama kira-kira jam 6 petang di sebuah klinik Sabtu lalu yang dilancarkan Unit Anti Pemerdagangan Orang (ATIP) Bukit Aman, polis menemui dua bayi iaitu lelaki dan perempuan dalam klinik berkenaan.

Seorang wanita dipercayai ejen sindiket penjualan bayi yang juga pekerja di klinik berkenaan berusia lewat 20-an diberkas. Menurut sumber, polis melakukan risikan dan intipan di premis berkenaan hampir sebulan selepas menerima maklumat berkaitan kegiatan itu.

“Usaha itu dilakukan bagi memastikan premis berkenaan benar-benar terbabit dalam kegiatan haram itu.

“Malah, pihak berkuasa juga mengarahkan anggota menyamar sebagai pasangan suami isteri yang mahu membeli bayi,” katanya.

Sumber berkata, penyamaran terancang itu membuahkan hasil apabila pihak berkuasa memperdaya ahli sindiket terbabit untuk menunjukkan bayi yang hendak dijual kepada pasangan berkenaan.
Difahamkan, dua bayi itu yang dipercayai dilahirkan ibu warga tempatan dijual pada harga kira-kira RM15,000 hingga RM20,000 seorang.

Katanya, bayi berkenaan sihat dan diserahkan kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) untuk perlindungan sementara.

“Wanita berkenaan direman lima hari bagi membantu siasatan,” katanya.

Difahamkan, pihak berkuasa sedang mengesan pemilik premis itu yang disyaki turut terbabit.

Dalam serbuan berasingan kira-kira jam 11 malam di sebuah rumah teres di Subang, seorang bayi lelaki berusia 14 hari dan dua wanita sarat mengandung ditemui dalam rumah itu yang dijaga seorang lelaki berusia lewat 30-an.

Menurut sumber, bayi yang diselamatkan itu kemudian dihantar ke JKM untuk perlindungan sementara, manakala lelaki dan dua wanita terbabit ditahan untuk siasatan lanjut.

“Setakat ini, polis masih menyiasat kepada siapa bayi berkenaan akan dijual,” katanya.

Mutiara Kata

Bertolak ansur adalah satu satunya resipi dalam membenihkan keharmonian rumah tangga. Oleh itu, jadikan sifat bertolak ansur itu panduan ke arah kebahagian dalam meniti hidup suami isteri agar dapat mengecapi apa yang dihajati dalam kerukunan perkahwinan

lmu pengetahuan seumpama perigi di padang pasir dan bintang di malam yang gelap dari itu kejarilah ilmu seberapa daya yang dapat

Keikhlasan seumpama seekor semut hitam dia atas batu hitam di malam yang amat kelam, ianya wujud tapi amat sukar dilihat. Jangan tertipu dengan terangnya bulan kerana di sebalik terang itu banyak kegelapannya

Kecantikan hati, tutur kata dan budi adalah kecantikan manusia yang paling indah yang paling sukar dihampiri selagi dunia fana ini masih terbit pergolakan untuk menakluki bumi Allah

Rindu adalah suatu derita yang maat bahagia adalah kerana kerinduak itu sebahagian dari nafas cinta tanpa kerinduan dan akan menjadi matang dan berpanjangan

Pagi Yang Mencabar

salam morning....

Hye ape korang b'fast ari nie ..aku hanya makan roti sahaja..syukur la dengan rezeki yang ada... nasib aku bangun awl...air dah mengecil dah ala2 jek.... sempat la aku tadahkan air tuk en.asben yg masih melingkau lepas nengok raja lawak ulangan kul 5.00am tadi...aku pg tadi sampai opis seawal 7.15am.. sesampai banyak lak motor kat depan bangunan opis..nengok gaya mcm motor abg2 polisi...

Aku lepak jap kat luar 7.30am aku g mamak beli roti bun...dah lapo dipagi hari..smlm makan char kueh teow jek...masa nak turun lift terserempak ngan abg polisi...mmg betul sangkaan aku...rupanyer ada rompakan kat tingkat 3... akak cleaner dah kecoh2 kat situ....security dah x tentu hala...comfirm kena bamboo ngan owner jap g...abg polisi tanyer owner dtg kul bape....ish2 kesian pak guard...

Aku nak naik opis mula la terbayang mcm2... perampok ada kat tingkat aku laaa...ada sembunyi kat tangga laaa...aku kan imiginasi lebih he3.. banyak sangat nengok kartun ha3... aku cepat2 bukak pintu... takut la kn ape2 berlaku... aku kan kesaratan org tolak jek dah jatuh...

GiveAway Anniversary

Happy Anniversary pada tuan GA ini... hope ikatan yang murni sesuci abadie akan kekal selamanyer.... kepasa kawan2 yang nak join GA nie sila terjah Blog Ini



 
4 januari hingga 28 januari 2011

Monday, January 17, 2011

Hadiah GA yang telah dimenangi he3....

Petang tadi baru dapat hadiah GA yang terbaru.... berbunga2 hati...bile buka fuhh mmg berbaloi hadiahnyer..nie yang buat aku nak join GA tanpa putus asa....nie kira kali kedua la menang GA nie baru nak upload gambo he3



Hadiah nie GA terbaru...tadi ptg dapat he3... i like


Yang nie first time menang GA he3 teruja gak brunie u

'Ibu suruh saya dirogol'

KUALA TERENGGANU: “Ibu suruh abang merogol saya sebelum saya diserahkan kepada lelaki yang meminjamkan wang kepadanya,” kata wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Lili, 26.
Kenyataan itu amat mengejutkan, namun bagi Lili itu sejarah hitam hidupnya hingga menyebabkan dia kini terhumban ke dalam dunia pelacuran dan menjual tubuh untuk meneruskan kehidupan.
“Apa yang berlaku ke atas saya berpunca daripada ibu dan saya sampai bila-bila pun tidak akan memaafkannya,” katanya.

Lebih mengejutkan, Lili yang kini mengandung anak keempat hasil hubungan seks luar nikah, berhasrat menyerahkan bayi dalam kandungannya itu kepada orang lain supaya masa depan anaknya lebih terjamin dan mengharapkan sedikit imbuhan.
“Saya sudah lahirkan tiga anak, tapi dua daripadanya yang kini berusia dua dan tujuh tahun saya serahkan kepada orang lain sebaik mereka lahir.

“Anak ketiga berusia setahun dan saya menjaganya kerana tidak sampai hati untuk menyerahkannya kepada orang lain.

“Tetapi, saya sekarang mengandung tiga bulan dan bercadang menyerahkan bayi ini kepada orang lain. Ini saya lakukan demi kebaikan anak saya juga dan berharap mendapat sedikit imbuhan selepas menyerahkan anak itu,” katanya.

Menceritakan lebih lanjut pengalaman pahit hidupnya, Lili berkata ketika usianya tiga tahun dia diserahkan ibunya kepada ibu saudara untuk dijaga kerana keluarganya miskin.

Menurutnya, kisah hitamnya bermula selepas dia pulang semula ke pangkuan keluarga ketika berusia 12 tahun.

Dakwanya, akibat perbuatan ibunya yang suka berhutang, dia menjadi mangsa apabila ibunya nekad menyuruh abang kandung merogolnya di depan ibunya yang menyaksikan perbuatan keji itu dari jauh.

“Selepas itu saya diserahkan kepada lelaki yang meminjamkan duit kepada ibu. Sejak itu saya menjadi tempat lelaki yang tidak dikenali terbabit melepaskan nafsu serakahnya.

“Tidak tahan dengan perbuatannya, saya nekad melarikan diri. Saya ceritakan perbuatan keji ibu dan abang kepada ibu saudara dan dia membuat laporan polis,” katanya.

Lili berkata, sebelum dia dijual dia pernah menceritakan kejadian itu kepada bapanya, namun bapanya tidak mempercayainya dan memihak ibunya.

“Keluarga kami porak-peranda kerana selain saya, empat lagi adik-beradik perempuan saya mengalami nasib sama apabila ibu menjual mereka kepada pemberi hutang,” katanya yang mempunyai 10 adik-beradik.

Malah, sehingga kini dia tidak lagi berjumpa dan mengetahui nasib adik-beradiknya yang dijual ibunya kerana selepas laporan polis dibuat, dia mendapat perlindungan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).

Menurutnya, akibat perbuatan keji itu, ibu dan abangnya kini meringkuk di penjara manakala bapanya sudah meninggal dunia.

“Selepas berusia 18 tahun dan tidak lagi berada di bawah jagaan JKM, saya datang ke negeri ini dan akibat tidak mempunyai saudara-mara, saya nekad menjual tubuh dan mengemis untuk menyara kehidupan,” katanya yang mengakui masa depan dia dan anaknya gelap dan hanya menyerahkan kepada takdir untuk menentukan segala-galanya.