Nayli Mithali Binti Mohd Hisham

Lilypie First Birthday tickers

Follower Wanita INI

Tuesday, August 23, 2011

Baby Nayli Demam

Pagi tadi kul 3pg baby nayli nangis nak susu..mommy pun bangun wat susu baby nayli pastue rasa kepala dia ada sedikit panas..mommy terus laaa amik ubat demam takut melarat nak raya2 nie kan... ker sbb tukar bulan..

Hope baby nayli cepat sembuh ye sayang... nak raya nie...klu baby nayli demam x senang hati mommy...sabtu nie mommy n daddy bawak g jalan2 cari baju raya baby nayli ekkk...so jgn demam taw sayang...

Hari nie x tenteram nak keje pikir anak demam walaupon x kuat ..yer la perasaan seorang ibu kan...x leh nak dielekan dah... sikit jek dah risau melebih mcm tue lah mak2 kiter dulu kan...so hargai ibu anda ehh dah macam pesanan penaja lak he3....

semangat nak cuti dah membuak2 nak berseanng lenang wit en.asben n baby nayli....muahh sayanggg

Monday, August 22, 2011

kuih raya oh kuih raya

Sabtu lepas kami g banting cari kuih raya... mak sedara en.asben mmg jual kuih raya...kami pun nak memborong la kesana...gerak dalam kul 1 lebih sampai dalam kul 3...tue pun tumpang adik ipar...sbb kete comel masih di icu hu3...

Sampai sana nengok2 kuihnyer dah kehabisan stock..nasib sempat la amik kuih yg berkenan...and ada lagi 2 pending ...oder dulu 25hb amik...sapa nak mengambik...??? pesan jer la ngan kakak ipar yang oder banyak kuih tue...he3....

aku beli 4 jenis jek sabtu ari tue...almond lingkaran..biskut coklat moist..biskut milo and tart nenas...yg x dapat g tart blueberry sedap oooo...kuihnyer murah2 jek rm15.00 satu bekas...ingat sng nk dapat kuih rm15.00...tahun nie laku betul kuih mak sedara en.asben...sbb banyak kedai2 amik....

lepas buka pose kami pun gerak la balik...dalam perjalanan balik mil ajak g uptown banting yg sekangkang kera... baby nayli kan mmg tido awl...ape lagi dalam bising2 dia leh tido sabo jer laaa...dah la storller x ada...ngan daddynyer x mau tido..mommy pegang terus tejam...baby2 nayli baby nayli ape saja untuk mu...

en.asben x beli baju raya lagi...ingat minggu nie nak balik kl jap amik baju raya baby nayli...and amk baju nak balik raya nanti kan...hari nie en.asben ajak buka kat luar berdua-duaan...tapi x taw la jadi x....dia kesian kat mommy sbb tahun nie lom penah pose luar..biasa tapau mkn kat umah jekk..hu3...thanks..

Lagi seminggu nak coti raya yahooo...syoknyer pastue balik raya keje berlambak2 lah nampaknyer kan....x sabar nak cuti bersenang lenang kat umah ngan baby nayli....en.asben pun cuti seminggu so sng la nak dirunding kan...duit raya pon x tukar lagi...bukan x nak tukar duit x ada...dahulukan yg penting dulu nak kuar kan kete dari bengkel baru la yg lain2..hope kete cepat siap aminnn...nak raya oiiii....


Sunday, August 21, 2011

House of Cotton Giveaway!

Mari join GA best nie....nak join sila Klik2 kat sini


 CLOSING DATE

20 August 2011


PERCAYA PADAKU


UNGGU - PERCAYA PADAKU

aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu
reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku
repeat reff
tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu
repeat reff
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku



FADILAT UNTUK ISTERI CERDIK DAN SOLEHAH

Untuk mendapatkan keberkatan dan keredhaan Allah
subhanallah Taala untuk muslimah adalah terletak pada
tanggungjawab/ peranan isteri terhadap suami.

Antara tanggungjawab yang wajib untuk isteri mendapat
lebih pahala adalah seperti dibawah :-

1. Memberi/membuat segelas air untuk suami
Fadhilat : mendapat pahala puasa sunat 1 tahun

2. Menyedia/memasak makanan yang mengenyangkan suami
Fadhilat : mendapat pahala haji dan umrah

3. Perkhidmatan yang diberi pada suami
Fadhilat : mendapat pahala yang tidak putus-putus

4. Menghamilkan benih suami
Fadhilat : mendapat pahala syahid

5. Isteri mandi Junub dengan suami
Fadhilat : pahalanya seperti sedekah 1000 ekor kambing
pada fakir miskin

6. Suami meninggal dunia dahulu dari isteri dan
meninggalkan anak
Fadhilat : Isteri mendidik anak itu menjadi seorang yg
soleh/orang yang berguna dengan didikan agama yang
sempurna. Maka suami tetap mendapat pahala dan menjadi
benteng dari api neraka. dan sekiranya isteri
berkahwin lain, suami yangg meninggal itu tetap dapat
pahala sekiranya didikan Isteri pada anak-anak
berterusan dengan baik.

7. Isteri yang memandang suami dengan harmoni dan
menyukakan
Fadhilat : seolah-olah berzikir kepada Allah

8. Sekiranya seorang isteri meninggal dunia dengan
keredhaan suaminya dia terus masuk syurga! 

KENAPA SEORANG IBU BOLEH MENJAGA 10 ORANG ANAK, TETAPI 10 ORANG ANAK TAK BOLEH NAK JAGA SEORANG IBU?




Utk renungan bersama…


http://2.bp.blogspot.com/-57ozfnrRy8M/TcVr1V2MLfI/AAAAAAAAB_E/xKLYCoJ81ms/s640/i01c.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-N90Wr7R6-7c/TcVr3om0vJI/AAAAAAAAB_I/UkHbGYb4gUs/s640/i02c.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-0ebeWIYcIG8/TcVr5uC3dFI/AAAAAAAAB_M/968jOIYx8Fs/s640/i03c.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-m0bycBMFliE/TcVr73nKGDI/AAAAAAAAB_Q/NZ5DSnOSuf0/s640/i04c.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-7EQoTPfzjn4/TcVr-MzjrlI/AAAAAAAAB_U/-vJPqtp5wU4/s640/i05c.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-55nHJzN2JwQ/TcVsAjCmLUI/AAAAAAAAB_Y/joBK1ANJ6Gw/s640/i06c.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-DpYQkJye5WY/TcVsG7ce3eI/AAAAAAAAB_c/pwJw8FpixPs/s640/i07c.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-bVYicBqBpyo/TcVsMQkDXkI/AAAAAAAAB_g/MwQ-pHuiTu4/s640/i08c.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-4kd-2UnBzMQ/TcVsOyMLGJI/AAAAAAAAB_k/iHkoZxpHbj4/s640/i09c.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-kho6cYA9aM4/TcVsRGCm7aI/AAAAAAAAB_o/gQoNxtAeZa8/s640/i10c.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-mMU1TVaQTjo/TcVsTMRGKcI/AAAAAAAAB_s/D0Vq3dPIq4k/s640/i11c.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-Ev1NJbmIkMw/TcVsUj_oB4I/AAAAAAAAB_w/UnpeJH8q8Io/s640/i12c1.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-W1vPDZPzK4k/TcVsW6JdP1I/AAAAAAAAB_0/DgzlSRLYMbs/s640/i12c2.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-KsWdJ-HrBEQ/TcVsYwZJdeI/AAAAAAAAB_4/E_mj6GUt41o/s640/i12c3.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-AYhZ4xrgoTY/TcVsbHfiedI/AAAAAAAAB_8/-5EFO4aXeB8/s640/i13c.jpg

Friday, August 19, 2011

Dugaan Di Bulan Ramadhan

Salam Ramadhan Uolls...

Lambat tul update blog kan he3...mommy bz maklumlah dah jadi wanita bekerjaya balik..klu x hari2 mommy updated taw...lagi seminggu nak raya baru nak bersalam ramadhan kan...ok la dari x wish he3...

Persiapan mcm biasa2 jek sbb dah x ada mood nak raya almaklumlah kete comel rosak hu2...time nak raya lah dia mintak enjin baru...dugaan..

Rasa nak beli kete baru jek he3...cewah mcm banyak duit jek aku nie kan...baju baby nayli baru beli sepasang sian ank mommy...tunggu next week kiter shopping lagi ekkk cayang...

Yang koje gomen berbunga2 la hati dapat bonus kan...moga2 en.asben dapat bonus laaa raya nie...klu dapat alhamdulillah x terkata...leh la cover duit enjin tue he3....